Shane - den tavse rytter By Jack Schaefer

Shane - den tavse rytter

By Jack Schaefer

  • Release Date: 2012-07-26
  • Genre: Fiction & Literature

Description

”Jeg kunne se manden og våbnet blive til ét udeleligt, dødbringende væsen. Jeg så manden og hans værktøj, en god mand og et godt stykke værktøj, gøre det, som det måtte gøres.”

Shane er den klassiske western, uforglemmelig som bog og som film.

Det er den legendariske historie om den mystiske, ensomme fremmede, der en dag kommer ridende ind i den dal, hvor drengen Bob bor med sine nybyggerforældre på en ranch. Shanes herkomst og fortid fortaber sig i det ukendte, men på trods af sin gådefuldhed og tavshed opbygger Shane et stærkt venskab med Joe og Marian Starrett, Bobs forældre.

Den lille nybyggerfamilie kæmper sammen med de andre nybyggere i området en hård kamp mod den skruppelløse, grådige ranchejer Fletcher. Shane bliver snart involveret i denne kamp og kommer til at stå med nybyggernes skæbne i sine hænder. Han har i lang tid forsøgt at bekæmpe fortidens skygger, men må erkende at: ”En mand er, hvad han er, Bob, og det kan ikke lade sig gøre at lave om på støbeformen.”

”Hvorfor ikke indrømme det: Shane er en morderlig historie i sin art, en ægte saga, der udspiller sig på litteraturens overdrev.” – Harald Engberg